De gelukkige huisvrouw - Heleen van Royen
Ik ben een gelukkige huisvrouw. Ik heb alles wat mijn hartje begeert.

Ik ben een gelukkige huisvrouw. Ik heb alles wat mijn hartje begeert.

Maak kennis met Lea Meyer-Cornelissen, een 31-jarige 'kakmadam' uit Aerdenhout, die emancipatie een vies woord vindt en wier echtgenoot Harry in het vastgoed zit ('wat dat is weet ik niet, maar het geld komt met scheppen binnen'). Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. Lea's lesbische vroedvrouw Machteld heeft de aanstaande moeder een thuisbevalling aangepraat, maar de weeën zetten niet door en na urenlang modderen moet Lea alsnog naar het ziekenhuis. De baby wordt langs de 'natuurlijke' weg 'gehaald'- via schaar, pomp en tangen.

De bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr. blijkt het startschot voor een ontroerend en aangrijpend verhaal. Iedereen in Lea's omgeving is in de - roze - wolken, behalve Lea zelf. Ze ontspoort volledig, wordt opgenomen in een kliniek en belandt uiteindelijk op de sofa van jetset-shrink Beau van Kooten. Hij probeert haar ervan te overtuigen dat de tragische dood van haar vader - toen Lea dertien jaar was - de oorzaak is van haar huidige crisis...

'Ik hoor veel boosheid in je stem.'

De gelukkige huisvrouw
is het moedige, zowel hilarische als ontroerende verslag van een vrouw die vecht voor zichzelf, om in het reine te komen met haar verleden. Het is een roman over de universele thema´s geboorte en dood, zwangerschap en moederschap. Heleen van Royen verpakt zware thema´s in een humoristisch en ironisch cocon: de lezer laat zich welwillend meevoeren in Lea´s waanzinnige wereld - de wereld van een gelukkige huisvrouw...

Bij het verschijnen van De gelukkige huisvrouw in april 2000 bleek al snel dat Heleen van Royen met haar debuutroman een gevoelige snaar had getroffen bij talloos veel mannen en vrouwen.

Ga je filmen? Lieverd, wat leuk! Ik dacht dat je alleen het fototoestel had meegenomen.’

Dat De gelukkige huisvrouw zich uitstekend leent voor dramatisering werd al snel erkend. In 2000 werd het verhaal door theatergezelschap Het Vervolg op de planken gebracht. In 2009 bewerkte Dick van den Heuvel het boek in opdracht van V&V entertainment, en het resulterende stuk verscheen in meer dan 80 theaters.  

Lea’s verhaal veroverde ook de bioscoop. In april 2010 kwam de film De gelukkige huisvrouw de Nederlandse bioscoop binnengestormd. In de filmversie zie je Carice van Houten als Lea en Waldemar Torenstra als Harry. Een enorm succes, want meer dan een half miljoen mensen bezochten de voorstelling. De dvd van de film werd op de dag van verschijnen al platina: meer dan 100.000 verkochte exemplaren in één dag!

Heleen leest voor uit De gelukkige huisvrouw

 
 
Omvang:
300 blz.
Bindw.: Paperback
ISBN: 9789049999537
Prijs: € 15.00
Status: Verschenen
Datum: Juni 2004
Bestel: Bol.com
   
Omvang:
300 blz.
Bindw.: Paperback
ISBN: 9789049951399
Prijs: € 12,50
Status: Verschenen
Datum: Maart 2010
Bestel: Bol.com
   
Omvang:
---
Bindw.: e-Pub bestand
ISBN: 9789049951573
Prijs: € 10,00
Status: Verschenen
Datum: Oktober 2010
Bestel: Bol.com
   
Omvang:
124 blz.
Bindw.: Paperback
ISBN: 9789086961122
Prijs: € 12,00
Status: Verschenen
Datum: September 2010
Bestel: Bol.com
   
 
 
 
De gelukkige huisvrouw - Het boek


   
 
Het boek
 
Nieuws
 
Fragment
 
Quotes
 
Uniek omslag
 
Artikelen
 
Internationaal